Horloges

Top 5 luxe horlogemerken ter wereld

Pinterest LinkedIn Tumblr

Horloges zijn overtijd langzaam een symbool van macht geworden. Zo zijn er tegenwoordig horloges te koop tegen prijzen waar je huizen van kan kopen. Voor veel mensen is een horloge een simpel accessoires waar je de tijd op kunt aflezen, echter is dat niet voor iedereen het geval. Zo zijn er ook mensen die horloges dragen om een bepaalde status uit te stralen. Dit zijn vaak extreem luxe & dure horloges. In deze blog worden daarom de top 5 luxe horlogemerken uitgelicht.  

Patek Philippe

Het horlogemerk Patek Philippe wordt door de meeste mensen gezien als de marktleider wanneer het gaat om luxe horloges. Het is een Zwitsers merk dat bestaat sinds 1851. Toen werd het horloge enkel verkocht aan en gedragen door mensen van adel. Tegenwoordig is het Zwitserse merk zeer populair bij topverdieners en horlogeliefhebbers. Patek Philippe adverteert dat de horloges van generatie op generatie doorgegeven worden, en dus een echt erfstuk zijn. Zo stijgen de prijzen van de horloges ook wanneer deze ouder worden, zo is er onlangs nog een Patek Philippe horloge verkocht voor 10,3 miljoen euro.

Jaeger-Lecoultre

In 1833 werd het Zwitserse horlogemerk Jaeger-Lecoultre opgericht door Charles Antoine LeCoultre. Het merk werd vooral bekend door de Jaeger-LeCo ultre Reverso, dit was een horloge dat speciaal ontwikkeld was voor de Britse legerofficieren. Zo had dit horloge een omkeerbare horlogekast die het horloge beschermt tegen klappen tijdens hun favoriete sport Polo. Tegenwoordig zijn de horloges voornamelijk bekend door de hoogwaardige kwaliteit, de bijzondere toepassingen en het klassieke design. De prijzen beginnen bij 5000 euro voor een “simpel” horloge en eindigen bij horloges met een prijs van enkele tonnen.

Omega

Net als de eerdere horlogemerken komt Omega ook uit Zwitserland. Het merk is in 1848 opgericht door Louis Brandt die horloges produceerde en vervolgens door Europa reisde om zijn horloges te verkopen. In de daarop volgende jaren groeide Omega zeer snel, mede dankzij de massaproductie horloges tijdens de tweede wereldoorlog. Zo produceerde Omega verschillende zakhorloges voor Duitse soldaten. Verder werd Omega bekend sinds het als eerste een waterdichte horloge wist te ontwikkelen. Tegenwoordig maakt Omega nog steeds duikershorloges die gemaakt van zijn van hoge kwaliteit.

Rolex

Wanneer je iemand vraagt om een luxe horlogemerk zijn bijna iedereen met Rolex komen, Rolex is dan ook een van de machtigste merken ter wereld. Het horlogemerk werd in 1905 opgericht door een Duitse zakenman Hans Wilsdorf en kreeg toentertijd de naam Wilsdorf & Davis. In 1908 veranderde Wilsof de naam naar Rolex. Tijdens de tweede wereldoorlog vestigde men zich definitief in Zwitserland, en ging men zich specialiseren op dure horloges. Zo werden de horloges vaak gemaakt van staal, goud, zilver en platina en werden de horlogeplaten van parelmoer of ingelegd met meerdere diamanten.

Write A Comment